Translate

úterý 6. března 2018

Můj první nahý dort

Protože jsem zítra zase o rok starší Terezka už pár dní trvala na tom, že je nutné vyrobit na oslavu nějaký dort. Nemá ráda marcipán a tak jsem si řekla,  že aby dort také jedla tak by bylo dobré zkusit něco nepotaženého.  Na blogu  pradobroty tady   jsem našla úžadný recept i s odkazem na video jak  upéct nahý dort.  Malinko jsem musela upravit recept,  protože surovin doma nebylo dosti a tak třeba jedno mascapone jsem nahrazovala tvarohem, a zase korpus jsem pekla z 11 vajec na dvakrát, protože  jsme s Terez usoudily, při upečení korpusu z 6 vajec, že to by byl fakt malý a nízký dortík. Příště udělám víc krému, protože na dvojitou dávku těsta jsem udělala jen jednu dávku krému. Ale i tak byl dort moc dobrý, vážil 2,5 kg  a už skoro není,  tak nevím co zítra nabídnem gratulantům. 














5 komentářů:

  1. Dito, vypadá moc dobře, dala bych si říct ;-). Ani se nedivím, že dlouho nevydržel :-)).Já mám raději ty "nahé" dorty, i když ty s marcipánem vypadají skvostně, na mě je to moc přeslazené :-)). Krásnou oslavu přeji. ZaZa

    OdpovědětVymazat
  2. Opět krádné a musí být skvělé potěšeníčko ♥

    OdpovědětVymazat
  3. We willen graag de uitzonderlijke service erkennen die we tijdens het hele herfinancieringsproces hebben ontvangen. De professionaliteit en kennis van de heer Pedro van de leningmaatschappij was indrukwekkend en werd echt gewaardeerd. De heer Pedro is een betrouwbare leningfunctionaris. In het verleden hebben we ervaring met verschillende andere banken en vonden we het proces frustrerend en vervelend. De heer Pedro deed het onmogelijke om ervoor te zorgen dat aan al onze behoeften werd voldaan en dat alles grondig en efficiënt werd afgehandeld. We hebben en zullen hem in de toekomst blijven aanbevelen.” Mr Pedro Contact E-mail:
    pedroloanss@gmail.com WhatsApp+1-510-854-9661

    OdpovědětVymazat