Translate

sobota 16. května 2015

Čokoládový dort bez mouky

Dneska bylo krásně, ale i tak  kromě práce na zahradě jsem si řekla , že vyzkouším upéct něco nového. Na MMB jsem našla nedávno recept na dort,  co měl opravdu hodně krásných pochvalných komentářů . Nakoupila suroviny  a dala se odpoledne do toho . Nebylo to nic moc těžkého a musím uznat , že sice ten můj nevypadá až tako moc vzhledně, ale chutná opravdu moc moc dobře.  Kdo máte rádi sladké opravdu doporučuji vyzkoušet.



v troubě to chvilku vypadalo, že mi dort přeteče
při chladnutí se dort opravdu hodně propadal, tohle ještě není úplně jak to nakonec vypadalo
pokud chcete vidět originál recept na dort z MMB i s komentáři   tady klik...a tu marmeládu jsem koupila opravdu  tu co je v receptu doporučená a je opravdu výborná

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Vejce 6 ks, Čokoláda na vaření 120 g, Cukr krupice 120 g, Prášek do pečiva 1/2 balíček, Dále: Višňová marmeláda Schwartau 1 ks, Šlehačka 2 ks, Ztužovač šlehačky 1 ks, Tyčinky ledové kaštany 1 ks

POSTUP PŘÍPRAVY

6 žloutků utřeme s půlkou prášku do pečiva. Přidáme na páře rozehřátou, lehce vychladlou čokoládu a promícháme. Z 6 bílků a cukru ušleháme pevný sníh a lehce vmícháme ke žloutkům. Nalijeme do dortové formy průměr 24 cm, vymazané a vysypané moukou.

Pečeme v rozehřáté troubě na 170 st. cca 30 - 35 minut  ( já jsem pekla asi o 10 minut déle pořád se mi zdálo  že to vypadá syrově :-)
Těsto se nám při pečení nafoukne, po vyndání splaskne, tak to má být. Po zchladnutí přendáme korpus na mísu, lehce pokapeme rumem /můžete vynechat/ a natřeme pikantní višňovou marmeládu, můžete použít i borůvkovou nebo lesní směs. Nakonec potřeme ušlehanou šlehačkou a na ní nastrouháme ledové kaštany. Necháme vychladit v lednici. Je to jednoduché, rychlé, ale výborné.

Poznámka: piškot se po upečení jako propadne, nelekejte se, ale po namazání a uležení se zase pěkně nadzvedne. V případě použití velkých vajec můžete klidně použít formu průměr 26 cm.

31 komentářů:

  1. Na zahrádku... ke kafíčku - idylka:-)) měj se moc krásně ♥ Iva

    OdpovědětVymazat
  2. No paráda! Já myslím, že dobře i vypadá, určitě vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  3. Hmmm .... já bych si dala určitě.-)))

    OdpovědětVymazat
  4. Ditunko...děkuji za tip....dortík vypadá moc dobře.
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janinko krásné dny určitě ho zkus stojí za to.. a to já mám hodně mlsný jazáček na sladké pa Dita

      Vymazat
  5. Ten vypadá nádherně, hned bych ochutnala. Krásný zbytek neděle! radka

    OdpovědětVymazat
  6. Tenhle recept si musím uložit. Neteř je celiatička, když přijde na návštěvu, nikdy nevím, co připravit. Dort vypadá úžasně, určitě se do něj pustím!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě bude neteři chutnat, chudáci lidé s celiakií mají tolik omezení a tohle je lahůdka i pro ty co můžou jíst vše bez omezení

      Vymazat