Translate

úterý 17. února 2015

Domácí paštika s houstičkami


 Protože marodím a děti mají tento týden jarní prázdniny,   vařím a peču i v týdnu. Už delší čas děláme doma housky a  paštiku mi  už před časem doporučila kamarádka Zuzka, říkala že je skvělá a měla pravdu .   Základní recept je podle Karolíny , jen jsem si ho malinko poupravila a přidala více smetany a brusinky navíc..








 Paštika z kuřecích jater - recept

Blesková paštika z kuřecích jater s mandlemi a pomerančovým máslem - See more at: http://dobroty-recepty.cz/recept/bleskova-pastika-z-kurecich-jater-s-mandlemi-a-pomerancovym-maslem/#sthash.jQDpseMt.dpuf

  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g kuřecích jater
  • 100 g másla
  • 2 lžíce smetany ke šlehání 33%  dávám alespoň 5
  • sůl a pepř
  • čerstvý rozmarýn – několik jehliček
  • 5 plátků anglické slaniny
  • 30 g spařených mandlí, pokrájených na podélné poloviny
  • brusinky 3 lžíce
  • Na polevu:
  • 30 g másla
  • 2 lžíce šťávy vymačkané z pomeranče
  • Na ozdobu: tenký srpeček vykrojený z pomeranče
Na másle opečte cibuli, dva stroužky česneku, potom přijdete kuřecí játra – opečte je tak, aby uvnitř zůstaly růžové, ale ne syrové.
Nejlíp to samozřejmě poznáte tak, že si jedno rozkrojíte.
Směs rozmixujte nahrubo, přidejte máslo, dvě lžíce smetany, sůl, pepř a rozmarýn. Nebojte se dát soli, pepře i rozmarýnu dost, vychlazená paštika by měla mít výraznou chuť.
Znovu rozmixujte, tentokrát dohladka.
Přidejte nasekanou angl. slaninu a polovinu mandlí. Promíchejte, a rozdělte do mističek 

několikrát jsem dělala i polevu , ale dnes jsem byla lenivá v receptu ale je a je to s ní dobré

V hrnku si rozpusťte máslo se špetkou soli a pomerančovou šťávou.
Nalijte na jednotlivé paštiky několikamilimetrovou vrstvičku. Dejte do chladničky, a až vrstvička trochu ztuhne, položte na ni srpeček pomeranče.

Suroviny :
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g kuřecích jater
  • 100 g másla
  • 2 lžíce smetany ke šlehání 33%
  • sůl a pepř
  • čerstvý rozmarýn – několik jehliček
  • 5 plátků anglické slaniny
  • 30 g spařených mandlí, pokrájených na podélné poloviny
  • Na polevu:
  • 30 g másla
  • 2 lžíce šťávy vymačkané z pomeranče
  • Na ozdobu: tenký srpeček vykrojený z pomeranče
Na másle opečte cibuli, dva stroužky česneku, potom přijdete kuřecí játra – opečte je tak, aby uvnitř zůstaly růžové, ale ne syrové.
Nejlíp to samozřejmě poznáte tak, že si jedno rozkrojíte.
Směs rozmixujte nahrubo, přidejte máslo, dvě lžíce smetany, sůl, pepř a rozmarýn. Nebojte se dát soli, pepře i rozmarýnu dost, vychlazená paštika by měla mít výraznou chuť.
Znovu rozmixujte, tentokrát dohladka.
Přidejte nasekanou angl. slaninu a polovinu mandlí. Promíchejte, a rozdělte do mističek (nejlépe kokotek).
V hrnku si rozpusťte máslo se špetkou soli a pomerančovou šťávou.
Nalijte na jednotlivé paštiky několikamilimetrovou vrstvičku. Dejte do chladničky, a až vrstvička trochu ztuhne, položte na ni srpeček pomeranče.
- See more at: http://dobroty-recepty.cz/recept/bleskova-pastika-z-kurecich-jater-s-mandlemi-a-pomerancovym-maslem/#sthash.jQDpseMt.dpuf
Suroviny :
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g kuřecích jater
  • 100 g másla
  • 2 lžíce smetany ke šlehání 33%
  • sůl a pepř
  • čerstvý rozmarýn – několik jehliček
  • 5 plátků anglické slaniny
  • 30 g spařených mandlí, pokrájených na podélné poloviny
  • Na polevu:
  • 30 g másla
  • 2 lžíce šťávy vymačkané z pomeranče
  • Na ozdobu: tenký srpeček vykrojený z pomeranče
Na másle opečte cibuli, dva stroužky česneku, potom přijdete kuřecí játra – opečte je tak, aby uvnitř zůstaly růžové, ale ne syrové.
Nejlíp to samozřejmě poznáte tak, že si jedno rozkrojíte.
Směs rozmixujte nahrubo, přidejte máslo, dvě lžíce smetany, sůl, pepř a rozmarýn. Nebojte se dát soli, pepře i rozmarýnu dost, vychlazená paštika by měla mít výraznou chuť.
Znovu rozmixujte, tentokrát dohladka.
Přidejte nasekanou angl. slaninu a polovinu mandlí. Promíchejte, a rozdělte do mističek (nejlépe kokotek).
V hrnku si rozpusťte máslo se špetkou soli a pomerančovou šťávou.
Nalijte na jednotlivé paštiky několikamilimetrovou vrstvičku. Dejte do chladničky, a až vrstvička trochu ztuhne, položte na ni srpeček pomeranče.
- See more at: http://dobroty-recepty.cz/recept/bleskova-pastika-z-kurecich-jater-s-mandlemi-a-pomerancovym-maslem/#sthash.jQDpseMt.dpuf

4 komentáře:

  1. To vypada uzasne....pastika i housky primo k nakousnuti! Diky za recept a preji brzke uzdraveni, M.

    OdpovědětVymazat
  2. Moni děkuji moc, určitě ji vyzkoušej.. krásný víkend Dita

    OdpovědětVymazat
  3. Dituško, už milionkrát jsem si říkala, že jí vyzkouším ..... ta tvoje vypadá tak lákavě, že se do ní snad pustím ..... pa, pa Marki

    OdpovědětVymazat
  4. Vážená paní Dituško, děkuji za Váš úžasný recept na paštiku z kuřecích jater. Určitě ji vyzkouším, a ještě bych Vás prosila i o recept na ty krásné, zlaté houstičky. Děkuji předem! Věra K.

    OdpovědětVymazat