Translate

pátek 5. července 2013

Z naší zahrady

Tento týden jsem měla dovolenou, plánů jsem měla také plno,  co všechno stihnu  :-) Je pátek  a plány tak nějak nevyšly. Ani stroj jsem nevytáhla a na to jsem se těšila fakt hodně , protože co chodím do práce šití šlo úplně stranou. Dneska jsem si alespoň  natrhla novou kytku do vázy , jsou to květy velkovkvěté třezalky,  které vypadají nádherně . Tahle rostlinka je neskutečný plevel, takže je jen pro místa,  kde Vám nevadí,  že proroste všude. Líbí se mi kombinace žlutá a fialková a tak jsme přidala pár  větviček milované levandule.

 Vloni mi hortenzie zmrzla a tak neměla ani jeden jediný květ , zato letos je překrásná a květů má opravdu hodně a tak jsem Vám jí také vyfotila.   Ještě přidám pár fotek hosty , máme jich na zahradě hned několik  a jejich květy jsou také moc hezké a to i ve váze .  Vyfotila jsem i naší borůvku, je obsypaná  ,  těším se až dozraje má krásné a výborné plody i když moc jsme jich zatím neochutnala nechávám je dětem a bohužel i kosům . Přeji  všem krásný víkend a já běžím na ten čaj je to můj oblíbený švestkový ...♥






















18 komentářů:

  1. Ahojky Ditunko...♥
    moc tě zdravím, chybíš mi tu. Chápu ale, že když člověk chodí do práce a má malé děti, tak je času malinko.
    Doma ti to krásně kvete, i já mám moc ráda kombinaci žluté a fialové.
    Měj se moc krásně, opatruj se a užívej si léta ☼. Pa pa Martina ♥♥♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky Martinko, taky mi moc chybí několik virtuálních dušinek mezi které ty rozhodně patříš, tvůj blog pak koukám opozděně všchno najednou a je mi to líto , protože bych se raději pokochala každý den trošičku... ani na e mialy co jsem si psala s lidičkami na mateřské není čas , papa má milá krásné léto i tobě ♥ Dita

      Vymazat
  2. Milá Ditunko,dnes si mě velice potěšila.Máš vše nádherné..je vidět,že tomu rozumíš a staráš se s láskou.Úžasně jsi to nafotila!Já se přijdu ještě pokochat zítra při kávičce...takovou krásu já si musím vychutnat.
    Páá..Zuzka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Zuzanko tak to jsme ráda a moc ti děkuji za pochvalu.. moc se nestarám na terase mi leží 4 pytle s mulčovací kůrou chtěla jsem zahradu udělat teď o dovolené a nakonec vrcholem je přesazený břečťan a bazalka.. :-)) papa má milá ♥ Dita

      Vymazat
  3. Ahojky Dituško ♥ máš krásnou zahrádku ..včera jsem taky trhala levandulku ....ale tak krásnou hortenzii nemám ,vlastně nemám žádnou u vás mi vždy vymrzne ..moc mě to mrzí ,ale co nadělám ....a plány už taky nedělám ,jak se u nás říká :
    "přijde koza a plány vždy sežere:-))))))))))))pa pa přeji Ti krásné dny Táńa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky Táničko děkuji moc za pochvalu , já mám hortenzie dvě jednu před domem ta je celou dobu malinká jen listy nikdy žádný květ a pak tuhle vzadu vedle grilu a to už je veliký keř obě jsou z Lidlu :-)) doufám že tě už ruka netrápí vůbec netuším co je nového jak u tebe tak v patworkovém kurzu dnes jsem stahovala videa několik měsíců dozadu.. nevím kdy najdu čas si je kouknout natož podle nich šít .. krásné dny i tobě pa Dita

      Vymazat
  4. No konečně... Dituško ahoooj! Tvé fotky jsou vždy tak krásným pohlazením...
    Tu velkokvětou třezalku jsem také měla, ale jednou se mi po zimě už nevzpamatovala.Škoda, byla fakt moc krásná. Dnes jsem si nastříhala nějakou levanduli, tak teď na stole zavadá a ráno ji svážu a pověsím. Taky mateřídoušku jsem si nastříhala a přemýšlím, jestli ji nasušit a dát do čajové směsi, nebo sypat v zimě na masíčko?... :) To jsou starosti, viď?:o))) S hortenzií jsem na tom stejně - vloni prd a letos!! Jůůů, to bude nádhery!:)))
    Dituško užívej si krásné léto a pomazli mi Dianku:)pa, L.

    OdpovědětVymazat
  5. Kochám se a kochám, nádherné květy ...
    Krásný víkend ... Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věruško děkuji a přeji také krásný víkend .. Dita

      Vymazat
  6. Luci moc děkuji. krásné dny .. Dita

    OdpovědětVymazat
  7. Dituš,krásné kvetení..:-),ta třezalka je nádherná
    Hezké letní dny Jitka

    OdpovědětVymazat
  8. Dituško,
    nádherné fotky .... máš moc krásnou zahrádku i hortenzii ... přeju ti krásné léto.... pa, pa Marki

    OdpovědětVymazat
  9. Dituško, máte to krásné na zahrádce! Hortenzie je přenádherná! Přeju ti, ať ti dělají všechny kytičky radost!! Je mi líto, že nestíháš svůj koníček, ale určitě se to zase trošku spraví :)

    Dituško, užívejte léta (doufám, že vás to nevyplavilo?! Koukala jsem níže... děs!) v suchu a na sluníčku a hlavně v pohodě :)


    Papa, Jola

    OdpovědětVymazat
  10. Nádherné fotky krásných kytiček. Obdivuji tu krásnou zahradu a to nádobí. Švestkový čaj neznám.

    OdpovědětVymazat